شیرآلات صنعت آب به علت جنس و ساختار مستحکمی که دارند معمولا عمرطولانی خواهند داشت اما در مواقعی ممکن است این شیرآلات آسیب پذیر نشان دهند، شناخت آسیب های احتمالی و جلوگیری از آنها تاثیر مهمی در افزایش طول عمر شیرآلات خواهد داشت.
در ادامه به معرفی راهکارهای مناسب جهت نگه داری و افزایش طول عمر شیرآلات میپردازیم.
همچنین بخوانید: [از کجا شیرآلات صنعتی بخریم؟]
انتخاب صحیح شیرآلات صنعتی
اولین قدم برای انتخاب شیرآلات، شناخت نحوه عملکرد هریک از شیرآلات میباشد و باید با توجه به نوع سیستمی که قرار است شیرآلات روی آن نصب شود محصول مدنظر را انتخاب کرد.
برای شناخت نحوه عملکرد و ویژگیهای شیر میتوان از کاتالوگ محصول یا برچسب مشخصات شیر استفاده کرد.
یکی دیگر از مهمترین بخشی هایی که در انتخاب شیر باید به آن دقت شود، جنس و عملکرد صحیص و ملاحظات فنی میباشد.
شیرآلات مورد نیاز باید استحکام کافی را داشته باشند تا در مقابل آسیبهای محیطی دچار اشکالاتی همچون شکستگی و خوردگی نشوند ، از آنجایی که سطح داخل شیرآلات در معرض مایعات قرار دارد باید مقاومت کافی را در برابر خوردگی داشته باشد.
همچنین در انتخاب شیرآلات میزان فشار وارد بر آنها را باید در نظر گرفت تا فشار بار زیاد سبب شکستگی دیوارهها نشود. علاوه بر محدوده فشار، محدوده دمایی نیز در عملکرد شیر تاثیرگذار است.
نصب شیرآلات
نصب صحیح شیرآلات تاثیر قابل توجهی در طول عمر آن دارد،قبل از نصب محصول باید از تمیز بودن قسمتهای انتهایی شیر، عملکرد صحیح، باز و بسته شدن آن و سالم بودن پوشش رنگ شیر مطمئن شد.
در مراحل نصب شیرآلات نیز باید به نکاتی همچون تخلیه کامل خطوط لوله، استفاده از دستورالعمل جهت اتصال اجزای مخصوص شیر مانند فلنج، استفاده از شیر در موقعیت مناسب و آسیب ندیدن قسمتهای خارجی شیر هنگام پر کردن محفظه دقت نمود.
تست شیرآلات
قبل از پر کردن حفرههای ایجاد شده جهت دفع شیر باید تستهای هیدرواستاتیک انجام شود تا از عملکرد صحیح آن مطمئن شد.
همچنین بخوانید: [ صفر تا صد فرآیند آبیاری قطرهای]
تمیز کردن شیر
برای عملکرد صحیح و افزایش طول عمر شیرآلات باید با استفاده از تجهیزات مناسب، بدنه و اجزای شیر را تمیز کرد. همچنین پیش از نصب شیر ، خطوط لوله کشی شیرآلات باید تمییز شوند زیرا وجود آلاینده ها باعث آسیب دیدن شیر میشوند.
بازرسی و تعمیر
برای اطمینان از عملکرد صحیح و مطمئن شدن از آببندی مناسب باید در بازههای زمانی منظم شیرآلات را بررسی کرد و در صورت به وجود آمدن آسیب باید قسمت مورد نظر ترمیم یا تعمیر شود. همچنین تست های نشتی باید منظم اجرا شوند تا نشتیهای احتمالی به موقع شناسایی و رفع شوند.
روانکاری شیرآلات صنعتی
از جمله مراحل مهمی که هنگام سرویس شیرآۀات صنعتی باید انجام سود روانکاری است. این عمل جهت کارکرد صحیح و جلوگیری از خوردگی شیرآلات انجام میشود.
شیرآلات به طور کلی از دو بخش بدنه و قسمت های متحرک ایجاد شده اند که هر دو بخش در فواصل منظم نیاز به روانکاری دارد.
روانکاری بدنه
مراحل روانکاری بدنه به این شرح می باشد:
ابتدا درپوش محل ماده روان کننده را از روی شیر باز می نماییم
با استفاده از ابزار تزریق ماده روان کننده ، آن را بر روی محل نصب می نماییم.
در این مرحله ماده روان کننده را به اندازه مشخص داخل آن پمپاژ می کنیم.
هم چنین در مواردی که سیالاتی غیر معمول مانند اسید از مجرا عبور می نماید نیز بهتر است عملیات روانکاری صورت بگیرد.
روانکاری بخشهای متحرک
زمانی که در تعمیر شیرآلات صنعتی هنگام باز و بسته کردن شیرها دچار مشکل شویم، نیاز به روانکاری قسمت های متحرک شیر خواهیم داشت که این کار با استفاده از تزریق ماده روانکننده به محل، به وسیله پمپ مربوطه صورت می گیرد.
در روانکاری قسمت متحرک مقدار ماده روان کننده زمانی کفایت می کند که اضافی ماده از سوراخ درپوش سرریز نماید.
پس از انجام عملیات تزریق با باز و بسته کردن شیر به دفعات، به هدایت ماده روان کننده به کلیه بخش ها کمک می کنیم.